Hokejisti SR 18 v Zuchwile po skvelom obrate zdolali Česko

ZUCHWIL / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskí hokejisti do 18 rokov zvíťazili vo svojom druhom vystúpení na Turnaji 5 krajín vo švajčiarskom Zuchwile. Českých rovesníkov zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch, hoci prehrávali už 1:3. Slovenskí hráči predviedli obdivuhodnú bojovnosť, vďaka čomu dokázali otočiť výsledok a vyhrať nad náročným súperom. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Roman Faith, ktorý si počínal suverénne pri oboch nájazdoch, pri ktorých dostal dôveru.

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Každé víťazstvo na medzinárodných turnajoch je pre nás veľmi cenné. Vážime si, že za stavu 1:3 v prospech českého tímu sa naši hráči nevzdali a ukázali veľký charakter a bojovnosť. Najmä tá bojovnosť sa dnes ukázala ako rozhodujúca, keďže chlapci šli naplno do osobných súbojov, obetavo blokovali streli a príkladne bojovali aj v oslabeniach. Aj vďaka tomu sa nám podarilo vyrovnať na 3:3 a dostať zápas do predĺženia. Nájazdy sú už lotéria, rozhodla až šiesta séria, v ktorej rozhodol Roman Faith. Ten úspešne premenil nájazd v tretej aj v šiestej sérii a v oboch prípadoch nedal brankárovi takmer žiadnu šancu. Aj z tohto pohľadu nás víťazstvo veľmi teší."

Zverencov trénera Ivana Feneša čaká v nedeľu súboj s favorizovaným Fínskom a v pondelok popoludní s Nemeckom.

Turnaj 5 krajín hráčov do 18 rokov - Zuchwil, Švajčiarsko

ČR "18" - Slovensko "18" 3:4 po samostatných nájazdoch (3:1, 0:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
4. Talafa (Rouha, Malý), 7. Konečný (Chlubna), 11. Geidl - 4. Rehák (Stümpel, Faith), 32. Kolenič (Kašlík, Myklukha), 38. Zubák (Myklukha, Opatovský).
Rozhodujúci samostatný nájazd: Faith (6. séria)

Pomer striel: 25:27
Vylúčenia: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR:
Opatovský – Petrovický, Nemec, Zubák, Fatul, Jacko, Groch, Jombík, Ketner – Kolenič, Myklukha, Kašlík – Rehák, Faith, Mastič – Ragan, Šimko, Bačo – Olejník, Petráš, Stümpel