AKTUALIZOVANÉ: Craig Ramsay povolal do svojho tímu trojicu juniorských reprezentantov

PIEŠŤANY – Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnili v príprave na Majstrovstvá sveta IIHF v Rige traja hráči. Juniorskí reprezentanti Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Samuel Kňažko sa k tímu pripojili po dvojzápase slovenskej dvadsiatky s rovesníkmi z Česka.

Generálny manažér Miroslav Šatan, reprezentačný skatu Oto Haščák aj tréner Craig Ramsay ešte pred štartom prípravy na svetový šampionát avizovali, že plánujú vyskúšať aj juniorských hráčov. Po vzhliadnutí dvojzápasu s Čechmi sa rozhodli pre túto trojicu.

„Tento rok sa na majstrovstvách sveta nevypadáva. Preto sme sa rozhodli, že chceme vidieť hráčov, ktorí by mali byť našou budúcnosťou. Z toho dôvodu sme potiahli troch ,dvadsiatkárov‘, ktorí sa dobre ukazovali nielen v zápasoch s Čechmi, ale počas celej sezóny,“ povedal asistent generálneho manažéra a skatu reprezentácie Oto Haščák.

Najmladším z trojice juniorských reprezentantov je sedemnásťročný Juraj Slafkovský. „Tak mesiac a pol dozadu som vôbec nemyslel, že sa do seniorskej reprezentácie môžem dostať, ale po vyhláseniach pán Haščáka som si začal myslieť, že by sa to podariť mohlo. Je to veľká česť a motivácia, aby som sa do budúcna snažil ešte viac,“ zhodnotil svoju pozvánku do seniorského tímu Slafkovský. Len o mesiac a pol starším je Šimon Nemec, ktorý tento ročník odohral v tíme HK Nitra. „V reprezentácii môžem prispieť hrou, ktorou sa prezentujem stále. Teda dobrým myslením na ľade a prekvapivou prihrávkou,“ zhodnotil svoje kvality sedemnásťročný obranca.

Najstarším z trojice juniorov v seniorskom mužstve je obranca Samuel Kňažko. Všetci traja už s tímom absolvovali aj prvý tréning na ľade. „Bolo to rýchlejšie aj fyzicky náročnejšie. Hráči v tíme sú vyspelejší, múdrejší na ľade. Je to veľký skok pre nás, ale musíme sa s tým vysporiadať,“ zhodnotil prvý tréning Samuel Kňažko.

Trénerský tím v najbližších hodinách rozhodne aj o zostave na prvé dva prípravné zápasy – Kaufland Challenge proti Lotyšom. „Zatiaľ nie je rozhodnutie, v ktorých zápasoch juniori nastúpia, ale určite nastúpia v zápasoch buď s Lotyšmi alebo Nemcami,“ uzavrel Oto Haščák.